maanantai 7. syyskuuta 2015

Mihin pihistää ja panostaa valinnoissa? Witka-wood liukuovet.


Rakentaessa saa tehdä loputtoman paljon valintoja ja etenkin tämä kokemus kun oltiin omatoimirakentajia valintojen määrä oli loputon. Tarkkaan piti miettiä mihin aisoihin panostaa, ja missä voi sitten pihistää. Voin lyhyesti kommentoida että ne asiat joissa yritin säästää eivät kyllä todellakaan menneet kohdalleen (voin joskus kirjoittaa tarkemmin ja tuon valkoisen laatan tarinan jo osa onkin lukenut täällä! ). Sen sijaan pitkään harkitsin että raskinko satsata Witka Wood liukuoviin... ? Ja kuten kuvista näkyy yksi haaveeni täyttyi.


Liukuovet tulivat muiden kalusteiden mukana, niitä myy Oulun alueella Limosa-keittiöt (myös HTH, mutta esim Puustellin ja Keittiömaailman kautta niitä ei saanut). Meillä on puhtaanvalkoista lasia ja reunoissa on witka wood kehykset. Pidän valkoisen lasin ja puun yhdistelmästä. Witka wood puukehykset tuovat viimeistellyttä ilmettä vieraseteiseen.


Alumiinia on alalaidoissa ja se sopii hyvin concept-laatan kanssa.

Yhtenä vaihtoehtona oli liukuovet peilinä. Mutta kuten ylimmästä kuvasta näkyy, meillä on sisääntulon vieressä iso ikkuna (jota pimeänpelkoisena pitkään mietin ja hakitsin kun sitä meille suunniteltiin) ja peiliovien kanssa yhdistettynä joku tuntematon vieras voisi kurkistella pitkälle pitkin taloa. Toisaalta, jos peilioven olisi valinnut, se olisi tuonut kapeaan eteiseen enemmän avaruuden tuntua.

Liukuovi-kaapistoja meille tuli eteisen lisäksi arki-ateiseen (kurkista tänne!)  sekä walk-in-closet tyyppiseen pukeutumistilaan. Aiemmassa kodissa jo huomasin että liukuovien taakse saa kätkettyä suuremmoisen paljon tavaraa helposti ja ovet eivät koskaan vahingossakaan pilkota puoliksi auki kuten esim rivi kaappeja kodinhoitohuoneessa.

Hyvin tyytyväisenä siis elelen uusien witka-wood kaappieni kanssa.

Mukavaa viikkoa....  nautin niin tästä arjesta ja rytmistä joka takaa myös koululaisten äidille hiljaisen (blogi) hetken iltaisin. Hiukan eri tunnelmin katson nyt tätä syksyä eteenpäin... viime syksynä jännitin miten selviämme tulevasta raksavuodesta. Nyt voi jo huokaista ja ajatella että voiton puolella ollaan vaikka ei se koti ole vielä viimeisen päälle valmis. Jospa me kuitenkin tämän vuoden puolella saataiisiin juhlian tupaantuliaisia (joita varten on toiselta puoliskolta tullut tietyt talonvalmius kriteerit)!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...