sunnuntai 23. elokuuta 2015

Huippu viikonloppu takana - ja lahjakortin arvontakin suoritettu!

Paljon Onnea Vintagentti joka kommentilla nro 28 (arvonnan suoritti random.org) voitti Lahjakortin Taloon.com nettirautakauppaan!

"Osallistun. Minua kiinnostaa (vaikka yksittäisenä postausideana) miten vaikeaa on pitää kokonaisuus hallinnassa kun pitää tehdä kaikenaikaa pieniä päätöksiä jotka vieläpä eivät toteudu heti vaan jäävät odottamaan. Toinen yksittäinen postausidea olisi, että haluaisin kuulla miten paljon voikaan hinnat vaihdella eri toimittajien välillä. Paljonko on edullinen ratkaisu verrattuna kalliiseen ja selittyykö aina laadulla... Ekologisuus, toimivuus, kierrätysideologian yhdistäminen uuden rakentamiseen; niistä olen aina myös kiinnostunut kuulemaan."

Siinäpä meille raksabloggaajille haastetta, vastata näihin kysymyksiin ja lukuisiin muihin joihin te annoitte hyviä vinkkejä. Kiitos jokaiselle osallistujalle, erityisen paljon mielenkiintoisista ja avartavista näkökulmista raksablogin sisällon suhteen.

Eräänlaisen yhteenvedoin jo tein tänne (millainen on mielenkiintoinen ja hyvä raksablogi?), mutta sen jälkeen tuli vielä monia muita ajatuksia jotka voitte käydä lukaisemassa täällä!


Lopultakin tuli kesä ja helteet. Meidän viikonloppu on sujunut maalatessa lautoja noihin puutehosteisiin, mies ja pappa ovat ahkeroineet sisääntulon puuverhouksen kanssa, minä olen kaivanut pihaan kuoppia kun en jaksa odottaa että meille saadaan kaivinkone käymään.  Kohta alkaa puutarhantekokuume olla sillä mallilla että vuokraan ihan itse sen bobcatin ja alan siirteleen noita ,multakasoja. Kertokaapas te jotka ootte itse hoitaneet hommat pienkoneilla oliko kuinka vaikeaa? Olisiko antaa hyviä vinkkejä?

Puutarhasta minulla on oma blogi joka on jo nelisen vuotta "vanha". Blogiharrastus siis oli olemassa jo ennen raksaa. Nyt http://karolinanpuutarha.blogspot.fi/ blogia on päivitetty aivan liian harvaan mutta jos haluaa välillä käydä katsomassa meidän pihasuunnitelmia niin ne löytyy sieltä.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille Raksa-Ystäville ja muille lukijoille!

sunnuntai 16. elokuuta 2015

Oven painikkeet. Valkoiset vai metalliset?


Väliovet ovat  suomalaiset Line1-sarjan Mattiovet. Blogeja lukiessa olen tullut siihen johtopäätökseen että ne lienee kaikista yleisimmät ovet tätä nykyä. Hyvälaatuiset ja aikaa kestävät tyyliltään. Painikkeiden valinnasta en omaa postausta ehtinyt ennen muuttoa tehdäkkään. Niin hoppu ja kiire siinä vaiheessa oli. Panikkeita on hintahaitariltaan melkoinen skaala. Nämä valkoiset ovat K-raudan perusvalikoimassa olevia edullisia abloyn panikkeita.
Tässä vaiheessa projektia sai jo ihan todenteolla miettiä mihin panostaa ja missä kelpaa perustavallinen ja hyvä.

Valkoisiin painikkeisiin ollaan tyytyväisiä. Tokihan mietin että ovatko nuo aina likaisen näköisiä - samat kurakädet metallipainikkeella eivät ehkä jättäisi samaa sotkua...? Mutta ei ne sen kummenpia ole, wc:n oven rivat kun saa  muutenkin pyyhkiä viikottain ihan hygienian vuoksi.

Kiitokset teille kaikille aivan huippu mielenkiintoisista kommenteista millainen on hyvä ja mielenkiintoinen rakennusblogi - vielä ehtii osallistua lahjakortin arvontaan täällä!

keskiviikko 12. elokuuta 2015

Millainen on mielenkiintoinen ja hyvä rakennusblogi?



Vielä ehdit osallistua Taloon.com lahjakortin arvontaan ja kertoa omaan mielipiteesi täällä!

Tässä jotain aiheita joita itse mielellään lukisin rakennusblogeissa:

1. Millainen on rakentajaperhe? Onko rakentaja sinkku (ei siis mitään taka-ajatuksia), pariskunta, lapsiperhe (pieniä vai teini-ikäisiä?) vaiko varttuneempaa väkeä? Millaisin toivein, tarpein ja ajatuksin uutta kotia on lähdetty rakentamaan? Onko kenties jokin harrastus joka on "vaatinut" isommat tilat tai erikoisratkaisuja miksi lähdettiin tekemään uutta kotia?

2. Millainen on uuden kodin tontti, rakennetaanko maalle vai kaupunkiin? Millaiset erikoismääräykset ja haasteet on kyseisellä tontilla (itsekkään en ole tällaisesta asiasta kirjoittanut - vielä - vaikka rinnetontille rakentamisessa on omat kommervenkkinsä)? Millaisin perustein valitttiin uuden kodin paikka?Millaisia haaveita ja toiveita tontille oli ja mihin päädyttiin? Tällaisesta kirjoituksesta voi uutta kotia ja tonttia etsiskelevät löytää monia hyviä näkökantoja.

3. Kuka suunnittelee uuden kodin? Itse, talofirma vai arkkitehti? Miksi ja millaisia asioita pitää ottaa huomioon kun tämä päätetään. Kirjoitin blogin alussa arkkitehdin valinnasta omakotitalon suunnitteluun.

4. Talon suunnitelmista - ja suunnittelun vaiheista on mielenkiintoista lukea. Miten asiat lopulta ratkaistiin. Kyselyssä useampi lukija on vastannut että pohjakuvia on hyödyllistä ja mielenkiintoista lukea. Kuinka paljon neliötä on käytetty mihinkin tilaan jne.

5. Kuka toimittaa talopaketin? Tämä on rakentajaperheen suurin "kauppa". Kalusteet ja sisustus on vaan pientä "tuskaa" verrattuna tähän kaikista kalleimpaan ja suurinpaan päätökseen. Valintaan vaikuttaa monta seikkaa ja yksi tärkeimmistä on millainen maine on kyseisellä talotoimittajalla? Ovatko he luottettavia ja onko muilla rakentajilla ollut ongelmia rakentamisen aikana? Meidän talotoimittajan valinnasta kirjoitin täällä!  
Mielenkiintoista on myös millä "valmiusasteella" talon tilaa. Meille tuli pelkät materiaalit ( sekä saimme koulutuksen pystytykseen) mutta talon voi hankkia myös avaimet käteen kuten teimme ensimmäisen talomme kanssa. Se on täydellinen ratkaisu luotettavan yhteistyökumppanin kanssa - jos vain rahat riittää sellaisen tekemiseen. Täältä löytyy myös kirjoitus Kannatteeko rakentaa itse vai rakennuttaa avaimet käteen?

6. Rakennuksen eteneminen vaihe vaiheelta kiinostaa suurinta osaa lukijoista. Useassa kommentissa sanottiin että rakentaminen kiinnostaa, ei sisustaminen! Jokunen mies kommentoija (niin päättelin) oli kirjoittanut myös että teknisten ongelmien ratkaisut kiinnostaa. Meillä on suunnitelmissa että kun rakennustyöt päättyvät mies "dokumentoi" tänne blogiin kuvien kera tärkeimmät ja mielenkiintoisimmat rakennusvaiheet ja niiden tekniset tiedot. Sallinen tämän sillä näistä voi olla hyötyä muille passiivikivitalo rakentajille. Olisi hullua perustaa noita postauksia varten oma blogi. Ja mistäs sen nyt ihan varmasti tietää jos vielä joskus jotain rakennetaan...? Hyvin suurella todennäköisyydellä se olisi samalla tekniikalla toteutettuna. Silloin voisi palautella täältä blogista mieleen miten sitä tehtiinkään ne hommat.

7. Itse etsin rakennusvaiheessa suurimman osan tiedosta blogeista. En yksinkertaisesti päässyt ja jaksanut lähteä viiden lapsen kanssa kiertelemään rautakauppoja ja vastaavia sisustusmateriaalien valintaa varten. Toisaalta esim. meidän lattiaa, sbl mikrosementti laastista ei kukaan edes osannut kertoa kaakelikaupoissa. Vaikken nyt pidä myyjiä mitenkään epäluottettavina niin silti uskon enemmän kuluttujan vastauksiin siitä miten lattia kestää?
Edelleenkin pohdinnat ja selvittelyt materiaalien valinnoista ovat parasta antia blogeissa. Yhdessä tuumin löytyi mm.Tapwellin musta keittiöhana kun haaveilemani Niviton musta keittiöhana ei täyttänyt tyyppihyväksyntä vaatimuksia. Keittiöhana postaukset ovat yhdet luetuimmat ja niiden kommentti-osiossa on todellä hyvää tekstiä, eri ihmiset pohtineet ja selvittäneet noita tyyppihyväksyntä asioita.

8. Rakentamisen loppuvaiheeseen kuuluu monenmoista hankintaa, postilaatikot, pyyhekoukut jne ja monia ihania ideoita olen bongannut rakennusblogeista. Tämäntyyppinen kirjoitus löytyy minultakin jossa on hanojen lisäksi kuvattu mm. wc-paperitelineet. Valmiin vessan kuvat..
Nämä jutut alkaa olla siinä rajoilla että onko rakennusblogia vai sistusjuttuja joita osa ei halua lukea. No, jokatapauksessa, jokainen kirjoittaa blogiinsa mitä haluaa ja jokatapauksessa lukijat lukee ne joiden otsikot kiinnostaa.

9. Rakentamisen eri vaiheet ovat mielenkiintoisia mutta niin on (minusta) myös uuden kodin valmiit pinnat. Jos miettii vaikka concept-laattaa tai sbl mikrosementti lattiaa niin onhan se ihan eri juttu kun saa nähdä ne jonkun blogissa valmiina. Samoin seinien värit. Ja valmiit keittiöt. Toivottavasti kaikki raksa-bloggaajat jaksavat laittaa muuton jälkeen myös muutamia "valmiin kodin kuvia". Jos taas joku ajattelee että se rikkoo omaa intimiteettiä liikaa eikä valmiin kodin esittely kuulu blogiin niin suotakoon sekin. Mitä mieltä itse olette?

Tässä lienee melko kattavasti sellaisia asioita joita mielellään rakennusblogista lukee. Kyselyssä myös ilmeni että rakennusblogien yksi tärkeä anti on vertaistuki - miten jaksellaan, mistä ammenetaan energiaa, mitä tehdään jos väsyttää, miten elämä sujuu lasten kanssa raksatessa, mikä vaihe vie kauan ja on uuvuttavaa, mitä vinkkejä toisilla on antaa raksa-elämään?
Näistä asioista itsekin olen kirjoitellut:
Takka, parisuhde ja raksaprojekti
Kohtuullistaminen elämässä - miten se käy yhteen raksaprojektin kanssa?
Raksa-äidin elämää vs maailmanympäri purjehdus
Rakennusfiilikset kolmen kuukauden kohdalla

 Sekä mistä nautitaan ja ollaan kiitollisia kun saadaan mahdollisuus rakentaa oma koti?
Rakentaminen - ihmisen tehtävä? Kohta 1kk projektia takana.

Millaisia kirjoituksia sinä mielelään luet? Kommentoi tänne alle tai jos et ole vielä osallistunut kilpailuun käy kirjoittamassa kommenttisi  tänne! Arvonta suoritetaan 23.8.2015.

Timberwise Classic (pieniä oksia saa olla) Nordic (hiukan valkoista lakkaa) tammiparrketti.


maanantai 10. elokuuta 2015

77 Rakennusblogia täynnä mielenkiintoisia tarinoita, tietoa, työohjeita, sisustuspohdintaa... Ja ARVONTA!

http://koti7.blogspot.fi/p/suomalaisia-rakennusblogeja.html
Klikkaa kuvaa niin pääset linkkilistalle!

Kiitos kaikille uusille rakentaja ystäville jotka olette lisänneet bloginne tänne listalle, tästä alkaa hiljalleen kehkeytyä melko kattava lista. Itse ei edes ehdi pysyä mukana missä kaikkialla blogeja syntyy mutta tuon linkki-listan avulla pääsee helposti seuraamaan yhtä sun toista raksa-projektia sen eri vaiheissa.

Itse monesti "löydän" uusia raksa-ystäviä kun joku käy kommentoimassa blogi-kirjoituksiin, mutta ne raksaajat jotka eivät pidä omaa blogia voivat jatkossa löytää uudet blogit tuolta listalta.

Sinivalkoista Suomalaiset Rakennusblogit logoa saa ilman muuta kopioida myös oman blogin sivupalkkiin - näin autamme lukijoitamme löytämään helpommin tietoa ja hyviä kirjoituksia! Ja tarjoamme  blogiystävillemme lisää lukijoita :)

Kun tein kotiimme viimeisiä raksa-hankintoja minulle tarjottiin Taloon.com netti-rautakaupasta mahdollisuus järjestää arvonta blogini lukijoille. Palkintona on 50e lahjakortti Taloon.com'iin. Kesälomien ja muuton vuoksi arvonnan järjestäminen hiukan venyi, mutta kun tiedän miten paljon suurta ja pientä hankittavaa rakentajilla on, arvelin että joku onnekas saa hyvää käyttöä lahjakortille. Lahjakorttia ei voi käyttää rahtiin joka veloitetaan normaalisti. Me kilpailutettiin mm. hanoja ja kiukaita ihan raksan loppumetreille saakka ja Taloon.com kautta saimme nekin edullisimmin. Tilaaminen netin tai puhelimen kautta oli vaivatonta ja tavarat toimitettiin todella nopeaa.

Arvonta siis pystyyn! Osallistu kirjoittamalla kommentti sekä s-postisi ellei sinulla ole omaa blogia jonka kautta voin ottaa yhteyttä. Olisi kiva kuulla millaiset asiat sinusta ovat hyödyllistä ja mielenkiintoista luettavaa rakennusblogeissa?- teen niistä myöhemmin yhteenvetoa meille kaikille raksa-bloggaajille opiksi ja iloksi. (Jos et jaksa, osallistu vain kirjoittamalla nimesi ja yhteistietosi.)

Onnea arvontaan! Arvonta suoritetaan sunnuntaina 23.8!


sunnuntai 9. elokuuta 2015

Talon luonne alkaa hahmottumaan kun rapattu pinta saa rinnalleen tehostepuuverhoukset.


Tässä tämänhetkistä raksaa meillä. Tehoste puuverhoukset alkavat asettua paikoilleen. Puu on maalattu  Tikkurila Valtti "Sora" puuöljyllä. Allaolevista julkisivu-kuvista näkyy että tehoste puuta tulee ikkunoita "yhdistämään", sekä terassille ja sisäänkäynnin "seiniin". Nyt vasta alkaa talon luonne tulemaan esiin....


Kuva: http://www.arkkijussi.fi/

Näin se elämä ja rakentaminen jatkuu. Tosin tahti on nyt leppoisampi kuin ennen muuttoa ja jos vieraita ajaa pihaan niin hommat keskeytetään ja esitellään taloa ja juodaan kahvit. Elämä maistuu muullekin kuin rakentamiselle. Joskus tosin pitää potkia miestä kahvipöydän alla jalkaan että pitäisikö sinun nyt älytä lähteä jatkamaan niitä hommia...? Eli puolensa kaikella, muuttaa valmiiseen vai muuttaa keskeneräiseen?

Mukavaa raksaviikonloppua teille jokaiselle!

perjantai 7. elokuuta 2015

Yhteisöllisyys- tarvitaanko sitä naapurustossa?


Ehdimme asua uudessa kodissa noin kuukauden kun saimme reippaan lenkillä olevan nuoren naisen koputtelemaan illalla ovelle. "Teiän puhelinnumeroita ei saa sitten mistään... mutta meillä on tällä omalla tiellä whats up rinki ja siihen on laitettu kutsu naapuruston yhteiseen tutustumisjuhlaan. Ottakaa omat grillattavat mukaan ja lapsille on tarjolla hattaraa ja pomppulinna!"
Huomenna sitten kello kolme!

Wautsi! Vaihdettiin sitten puhelinnumerot ja niin mekin päästiin osallisiksi oman kotitiemme tiedonkulkuun.

Tänään sitten pääsimme Naapurijuhliin. Suurin osa perheistä on muuttanut tielle viime tai tänä kesänä. Vaikka mekin olemme raksan tiimoilla touhunneet täällä jo toista kesää emme silti olleet ehtineet tutustua kuin ainoastaan lähinaapureihin. Eniten meillä kiinnosti löytyisikö lapsille samanikäisiä koulukavereita, mutta ihan huikea tapa tutustua uusiin naapureihin oli tämä myös!

Hattarat ja pomppulinna houkutteli pikapikaa lapset leikkeihin. Samanikäistä pikkuväkeä oli ihan mahottomasti. Isompia lapsia vähän vähemmän. Siinä sitten juteltiin ja tutustuttiin kuka on kustakin talosta, minkä ikäisiä lapsia? Kuulin että meidän tiellä oli viime jouluna yhteisesti sovittu että kaikki rakentavat tien varteen jäälyhdyistä kujan ja näky oli kuulemma ollut niin upea että sitä oli tultu kauempaakin ihastelemaan. Karanneita lemmikkejä on huhuiltu yhteisen whatsup ringin kautta.

Lapset ihastuivat ihan täysillä Hattara Leipuriin, mahtaa käydä niin että vielä talvipakkasillakin pikkuväki käy naapurin tädiltä kyselemässä että vieläkö sinulla on se hattarakone? Mieleen taitaa myös jäädä se kun naapurin setä kiipesi katolle ottamaan yhteiskuvaa koko poppoosta.
Nuorta, reipasta, sosiaalista ja iloisenoloista väkeä on meillä naapurustossa.

Kotitie ja naapurusto on erityisen tärkeää lapsille. Jo aiemmassa kodissa huomasimme että lapset kulkivat pihoilla kavereiden kanssa ja tunsivat perheet jo kauan ennenkuin aikuiset tutustuivat. Pikkuhiljaa sitten äidit ja isätkin vaihtelivat numeroita että olisi helpompi pyydellä lapsia kotiin. Joskus sattui sillä edellisellä tiellä myös vahinkoja, pyörät naarmuttivat autoja tai lasten leikeissä sattui isompia tapaturmia, olipa jopa pojilla pomminrakennustakin metsässä. Silloin oli hyvä että tunsi jo ennestään perheet ja aikuiset, kynnys alkaa selvitteleen asioita oli matalampi kun tiesi että naapurit ovat järkevää porukkaa ja puhumalla ja asiat hoitamalla hommat ratkeaa.

Mutta ennenkaikkea on kiva että naapurustossa asuu väkeä joiden kanssa voi vaihtaa sanasen tai pari, yhteisiä kiinostuksen kohteita voi löytyä, joskus voidaan kahvitella ja jos sokeri sattuu loppumaan juuri kriittisellä hetkellä on joku ovi jonne kehtaa mennä soittamaan ovikelloa!

Millaisia kokemuksia ja ajatuksia teillä on naapureiden välisestä yhteisöllisyydestä?

Jos jollakulla on virtaan niin ottakaa ehdottomasti mallia näistä meidän tien reippaista naisista jotka pistivät tällaiset hässäkät pystyyn. Vielä tätä kauttakin lämpimät kiitokset. Kyllä on meiän väellä niin hyvä mieli että on sattunut tällainen energinen ja iloinen naapurusto kotitielle.

PS. Hattarasta ei ole kuvaa mutta poppareista sen sijaan. Kauhukseni minulla jäi puutarhankuvausreissulla kamera ulos yöksi (vesisateeseen) enkä saa sitä enää käyntiin. Ellen saa sitä kuntoon niin seuraavat kuvat ovat sitten kameralla räpsäistyjä, huokaus! Turha lienee toivoa että joku muu olisi noin hömelö ollut mutta jos on kastuneista digijärjestelmäkameroista kokemusta niin kertokaa voiko niitä enää korjata?



tiistai 4. elokuuta 2015

Naisen unelma. Aikuisten kylpyhuone. Ikean säilytysratkaisut.


Nykymääräysten mukaan suihkutilat on rakennettava rinnetalon ykköskerrokseen, ei riitä että suikut löytyvät alakerrasta. Niinpä meille tuli kiva oma kylpyhuone yläkertaan oman makuuhuoneen yhteyteen. Tämä ei ollut mitenkään uuden kodin suunnitellussa ykköstoiveena tai tarpeena mutta koska sellainen oli rakennettava "määräysten" mukaan, se tehtiin ja tuntuu todella luksukselta että meillä on oma kylpyhuone jossa ei käy lapset eivätkä vieraat.


Allas on kulmikas MERI-allas jonka alta löytyy vetolaatikot. Kulmikas allas toimii hyvin aikuisille mutta ei lasten altaassa jossa kurakäsien jälkeen hiekanmurut eivät millään huuhtoudu pois eikä allas pysy siistinä päivääkään. Mustat tammiviilu kalusteet samaa kuin meillä keittiössä, Limosalta.


Kylpyhuonetta on sittemmin stailattu viherkasveilla. Tässä vielä Tapwellin stick-hanasta lähempi kuva.


Lasihyllyt läpäisee valon.


Ikealta löytyi bambulaatikoita sekä muovisia säilytysrasioita. Voi onnenpäivää kun pääsi jäjestämään purkkeja ja purnukoita. Pienissä rasioissa tavarat pysyy paremmin "paikoillaan" kuin että huitelisivat sikin sokin tuollaisessa suuressa vetolaatikossa. Pitää tässä kiittää pikkuveljen sisustustaitoista tyttöystävää C'tä joka vinkkasi noista Ikean laatikoista!

Mukavaa alkuviikkoa ja töihinpaluuta (itselleni ja muille)!


sunnuntai 2. elokuuta 2015

Vihersisustus vimma. Tapwellin hanat.




Siitä lähtien kun aloimme haaveilemaan uudesta kodista ja hankimme tontin, päättyi vanhan kodin sisustaminen (no toki piti esim. varakotiin hankkia muutama lamppu, koukku ja matto ihan käytännön syistä) ja kaikkien hankintojen "jäädytys". Nyt on sitten aivan riemukas olo kun on uusi iso koti jota sisustaa, ja tieto siitä että tämä koti on pysyvä.

Hankintoja on paljon joten ne on ajoitettava pidemmälle aikavälille. Viherkasvit ovat kuitenkin edullisia (etenkin kun niitä on nyt hyvin tarjouksessa, vinkki vinkki!) ja niillä saa upeasti kotiin elävyyttä ja kodin tuntua. Muuttojen (x2) vuoksi ei ollut järkevää hamstrata kukkia etukäteen mutta nyt onkin ollut ihana hankkia kasveja.


Harmikseni unohdin jo tämän köynnöskukan nimen kotiin päästyäni. Tämä ei saa kuivahtaa, muuten kasvaa hyvin. Kun kotia suunniteltiin toiveena oli paljon ikkunoita ja luonnonvaloa (sitä ei vaan voi olla liikaa täällä pohjoisessa). Aikuisten kylpyhuoneeseen toivoin niin isoa ikkunaa että sinne mahtuu myös viherkasveja.


Kun luonnonvaloa on hyvin, kasvaa myös kylpyaltaan reunalla muratti (nämä olen säästänyt joulukukka istutuksista, niitä voi lisätä leikkamalla oksia maljakkoon juurtumaan ja laittaa sitten multaan kun niillä on juuret). Ehkä yksi helpoimmista kasveista mitä tiedän.
Kuvassa Tapwellin stick hana. Muualla meillä on Oraksen kosketusvapaat hanat mutta täällä aikuisten kylpyhuoneessa on käytännöllisempää olla oikea hana.


Ammeen reunalle pääsi kirjovehka. Tämä kasvaa myös kauempana auringosta. Ikkuna on ammeen toisella reunalla. Kuvassa Tapwellin kylpyamme hanat. EVO sopi meille kun se on samaa tyyliä kuin tuo yllä ollut Stick hana.


Tapwellin  ammehana mallistossa mukavaa on nämä suihkut jotka vedetään tuolta ammeen uumenista tarvittaessa.


Amme-ikkunan laidalla aspargus(parsa)-kasvi. Ihanaa olisi ostaa kasvit jo valmiiksi suurina mutta silloin niiden kuoleminen harmittaa enemmän. Kun taas ostat pienenä ja saat hyvin kasvamaan niin ilo on suurempi. Jos joku kasvi on hankala (sellaisiakin myydään, kuolevat jos kerran kuivahtavat tai eivät kestä kalkkivettä) niin eipähän menetys ole suuri.

Mitkä ovat teidän takuuvarmoja viherkasveja?
Hymyilyttää että olemme tulleet ystävien kanssa ikään jolloin keskustellaan mitkä kasvit ovat pomminvarmoja. Kymmenen vuotta sitten kukaan ei omistanut ainuttakaan kasvia. Toisaalta pitkään on ollut muotia täysin kasvittomat kodit.Nyt sisustuslehdet pursuavat ihania kasveja, kasvitelineitä, amppeleita jne.

Kohta palaillaan arkeen. Kun kesäkelit (joita täällä pohjoisessa ei kyllä kovin montaa ollut, hellepäiviäkään ei yhtään) vaihtuvat viileämpiin ehtii taas kirjoittaa blogia ja tulossa kilpailu jonka palkinnon tarjosi rakennus yhteistyökumppani. Joten rakentajat sekä muut ystävät, olkaapas kuulolla tulevina viikkoina....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...